Domänadministration och molntjänster

Jag är IT-konsult med erfarenhet av domänkonfiguration och vänder mig främst till dig som vill ha en helhetslösning för molntjänster, domänlösningar och internet-intranät-kopplingar. Även om jag starkt rekommenderar färdiga lösningar p.g.a. den stora tidsvinsten och därmed lägre pris för kunden, så anpassar jag mig till kundens behov och skräddarsyr lösningen. Google Apps är min personliga favorit som jag använt själv sedan 2007, men jag kan hjälpa till med alla sorters lösningar. Om kunden vill ha en server i sina lokaler konfigurerar jag en server enligt önskemål, om kunden vill ha tjänster på ett webbhotell eller på något av de välgjorda systemen från Google eller Microsoft så hjälper jag till med det. Allt från inköp av domäner till detaljkonfiguration av system kan jag bistå med. Långsiktig administration, hjälp och support kan jag också erbjuda, liksom internutbildning för anställda baserat på den individuella lösningen.

I de fall jag är återförsäljare till vissa system så kommer jag att redovisa det för kunden. Mitt mål är att ge ett opartiskt och allsidig helhetslösning oavsett vilka lösningar jag är återförsäljare till i dagsläget. Alla lösningar har sina fördelar i givna situationer så jag vill inte att man i förväg ska låsa sig vid någon lösning, men att vara återförsäljare av en produkt innebär oftast att man kan erbjuda rabatter vid större volymer. Om det rör sig om ett mycket stort antal användare så kommer jag att omförhandla den rabatt jag kan erbjuda hos olika leverantörer av tjänster vid en rådgivning eller vid offerering.

Du som kund kan varken vara för stor eller för liten. Jag åtar mig allt från en familj som vill ha en lösning för informationsdelning, bilder, kalender, e-post och hemsida, till ett företag, en organisation eller delar av offentlig sektor som saknar egen kompetens inom detta område eller av annan anledning hellre tar in hjälpen av ett oberoende företag. Då kan jag bistå med rådgivning, administration, inköp/vidareförsäljning, licensiering, konfiguration, support, internutbildning och allt du kan tänka dig som rör helhetslösningen.  Jag fokuserar mest på prisvärdhet och användarvänlighet, men anpassar mig efter alla kundönskemål.

Långsiktig relation eller engångshjälp? Det är ditt val, jag kan tänka mig att avtala en längre tids hjälp och även bistå med akutservice nästan alla årets dagar om det är ett önskemål. Vid känsliga uppgifter är jag givetvis villig att underteckna sekretessavtal och agera som en diskret och lojal "anställd" i kontakt med olika företag.