Programmering

När jag studerade elektroteknik på KTH fick jag lära mig flera programmeringsspråk bl.a. java, C, C++, VHDL och assembler. Jag har även kommit i kontakt med html, javascript och php. Hårdvarunära programmering är min favorit, även om alla programmering är intressant. Min största glädje kommer dock att visa sig om jag får ett uppdrag som innefattar debugging och effektivisering av kod i relation till hårvara, och speciellt om målet är prestanda, minneseffektivitet eller långsiktig stabilitet/drift. Med andra ord den delen av jobbet som innebär att man i detalj testar och går igenom hur koden fungerar i praktiken mot hårdvaran.

När det gäller långvariga programmeringsuppdrag eller hårdvarunära ingenjörsarbeten ser jag hellre en anställning än uppdrag via F-skatten eftersom arbetet kan uppta mycket tid och kraft och göra det svårt att effektivt driva ett företag med flera kunder vid sidan.

Jag är villig att lära mig nya språk förutsatt att uppdraget är av längre natur eller innefattar många arbetstimmar, jag har lätt för att lära och har sinne för matematik och problemlösning så grundförutsättningarna finns. I princip är allt jag behöver en bok om programmeringsspråket och en programmeringsmiljö eller exempelkod, dyra kurser är överflödiga.

Som kuriosa kan jag nämna att jag hade ett tidigt intresse och lärde mig programmera redan som barn i språket BASIC på mina föräldrars bärbara Sharp PC5000 och på vår Commodore VIC 20, det var under datorernas stenålder innan PCn med MS-DOS slog igenom som operativsystem. Jag har alltid haft sinne för problemlösning och tekniska klurigheter, det är en del av min personlighet.